Суниця засипають цукром і залишають на 2-3 години. Вона вариться в два підходи разом з м’ятою, після чого варення розкладається по стерильним банкам і закочується. Воно виходить дуже ароматним і смачним.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Суниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- М’ята свіжа – 3 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з суниці лісової «Пальчики оближеш» на зиму? Перебираємо суницю, прибираємо гнилі ягоди і знімаємо чашолистки. Далі промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо постояти, поки не стече вся зайва рідина.
Тепер перекладаємо суницю в підходящу каструлю і засипаємо її цукровим піском.
Все добре перемішуємо і залишаємо на 2-3 години, щоб ягоди виділили сік.
Через деякий час ставимо каструлю на вогонь і доводимо ягоди до кипіння. Варимо протягом 5 хвилин, знімаємо піну, яка утворилася і вимикаємо плиту. Прикриваємо варення кришкою або марлею і даємо постояти півтори години для охолодження.
Повертаємо каструлю з варенням на конфорку і варимо ще близько 20 хвилин на невеликому вогні. М’яту промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо її і відправляємо до суниці. Все перемішуємо.
Варимо варення ще 7-10 хвилин і знімаємо його з вогню.
Перекладаємо його в попередньо простерилізовані банки і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження. Готове варення зберігаємо в темному прохолодному місці.
Відкриваємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм, свіжим білим хлібом або печивом. Приємного апетиту!
Варення Варення з суниці