Суниця засипають цукром і залишають на 2-3 години. Вона вариться в два підходи разом з м’ятою, після чого варення розкладається по стерильним банкам і закочується. Воно виходить дуже ароматним і смачним.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Суниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • М’ята свіжа – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з суниці лісової «Пальчики оближеш» на зиму? Перебираємо суницю, прибираємо гнилі ягоди і знімаємо чашолистки. Далі промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо постояти, поки не стече вся зайва рідина.

Тепер перекладаємо суницю в підходящу каструлю і засипаємо її цукровим піском.

Все добре перемішуємо і залишаємо на 2-3 години, щоб ягоди виділили сік.

Через деякий час ставимо каструлю на вогонь і доводимо ягоди до кипіння. Варимо протягом 5 хвилин, знімаємо піну, яка утворилася і вимикаємо плиту. Прикриваємо варення кришкою або марлею і даємо постояти півтори години для охолодження.

Повертаємо каструлю з варенням на конфорку і варимо ще близько 20 хвилин на невеликому вогні. М’яту промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо її і відправляємо до суниці. Все перемішуємо.

Варимо варення ще 7-10 хвилин і знімаємо його з вогню.

Перекладаємо його в попередньо простерилізовані банки і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження. Готове варення зберігаємо в темному прохолодному місці.

Відкриваємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм, свіжим білим хлібом або печивом. Приємного апетиту!

Варення Варення з суниці