Варення без варіння особливо корисне, адже воно зберігає всі корисні властивості полуниці. Ягоди при цьому не розварюються і виходять дуже красивими, а смак неймовірно насичений. Це дуже смачне і апетитне ласощі!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Суниця Вікторія – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з вікторії без варіння. Полуницю чистимо, позбавляє від черешків, заливаємо водою, промиваючи і залишаємо на пару хвилин, щоб позбутися від пилу і бруду.

В каструльці змішуємо воду і цукор. Ставимо на вогонь і варимо сироп до повного розчинення цукру.

Заливаємо цукровим сиропом полуницю і залишаємо на 5-6 годин, поки маса повністю не остынем. Потім зливаємо воду назад в каструлю і знову кип’ятимо, проварюємо 5-7 хв

Знову заливаємо полуницю і трохи її приминаем, щоб ягоди не дуже покалічився. Повторюємо процес ще 1-2 рази.

Розкладаємо ягоди в банки і заливаємо сиропом. Закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вікторії Варення з суниці