Якщо стандартні рецепти варення набридли, завжди можна спробувати приготувати щось новеньке. Полуниця в поєднанні з бананом і апельсином набуває зовсім іншого звучання – таке варення вже більше схоже на десерт. Банан після термічної обробки також змінює свій звичний смак – він стає більш різким і інтенсивним за смаком. Апельсин передбачуваний і своїм цитрусовим ароматом об’єднує всі інгредієнти в єдине ціле.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 750 гр.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Банан – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 750 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці з бананом і апельсином просто! Ягоди полуниці перебираємо, відокремлюючи і викидаючи дефектні екземпляри і випадкове сміття. Чашолистки відокремлюємо. Ягоди ретельно промиваємо і даємо їм обсохнути.

Банани також промиваємо, очищаємо і нарізаємо тонкими поперечними скибочками.

Апельсин промиваємо гарячою водою, щоб посилити сокоотделеніе. З половини апельсина вичавлюємо сік. Знімаємо цедру. Важливо зняти саме тонкий верхній шар, без білих волокон, оскільки вони гірчать. Для цього можна використовувати дрібну тертку або спеціальний ніж для зняття цедри.

В посуд для варіння варення кладемо підготовлену полуницю, шматочки банана, цедру апельсина і цукровий пісок. Вливаємо апельсиновий сік і акуратно перемішуємо. Залишаємо суміш приблизно на годину, щоб виділилося більше соку, цукор почав розчинятися. Після цього ставимо ємність на плиту і нагріваємо вміст до кипіння на середній температурі. З моменту закипання варимо варення протягом півгодини. Не забуваємо періодично помішувати. Банки для варення попередньо промиваємо, стерилізуємо і просушуємо. Також чинимо і з кришками. У підготовлені банки фасуємо гаряче варення і відразу закриваємо кришками. Даємо консервації охолонути і ставимо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму