Окультурена суниця, яка дуже схожа своїм смаком і виглядом на полуницю, називається «Вікторія». З цього фаворита садових ділянок господині давно готують смачне і гарне варення. Готується це варення- «п’ятихвилинка» методом 2-кратної заливки ягід сиропом і без варіння ягід.
Інгредієнти: на 1 л.
- Суниця Вікторія – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 2 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати варення з вікторії п’ятихвилинка легко! Спочатку приготуйте цукровий сироп для варення. У посуд для варіння варення налийте чисту воду, насипте до неї розраховане кількість цукру і поставте її на невеликий вогонь.
Цукор добре розмішайте, щоб він повністю розчинився.
В сироп насипте лимонну кислоту, перемішайте і поваріть його на маленькому вогні не менше 15 хвилин.
«Вікторію» промийте під проточною водою і видаліть у ягід чашолистки. Великі ягоди можете розрізати на половинки.
Підготовлені ягоди помістіть в інший посуд і залийте цукровим сиропом на 20 хвилин. За цей час полуниця дасть свій сік і сироп буде більш рідким.
Поки полуниця настоюється в сиропі, будь-яким способом стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки.
Через 20 хвилин сироп з полуниці перелийте в ту ж посудину, де топилася цукор, і поваріть його протягом 10 хвилин, не більше. Зніміть пінку з поверхні сиропу.
Повторно на 20 хвилин залийте сиропом ягоди. Потім сироп знову злийте і поваріть його вже 5 хвилин. Зніміть пінку.
Ягоди «Вікторії» перекладіть в стерильні банки.
Залийте їх киплячим гарячим сиропом. Банки відразу герметично загорніть прокип’яченими кришками.
Потім переверніть їх на кришки і залиште до повного охолодження. Накривати теплим покривалом необов’язково. Охолоджене варення перенесіть на зберігання в холодне місце.
Приємного чаювання!
Варення Варення з вікторії Варення з суниці