Окультурена суниця, яка дуже схожа своїм смаком і виглядом на полуницю, називається «Вікторія». З цього фаворита садових ділянок господині давно готують смачне і гарне варення. Готується це варення- «п’ятихвилинка» методом 2-кратної заливки ягід сиропом і без варіння ягід.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Суниця Вікторія – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 2 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати варення з вікторії п’ятихвилинка легко! Спочатку приготуйте цукровий сироп для варення. У посуд для варіння варення налийте чисту воду, насипте до неї розраховане кількість цукру і поставте її на невеликий вогонь.

Цукор добре розмішайте, щоб він повністю розчинився.

В сироп насипте лимонну кислоту, перемішайте і поваріть його на маленькому вогні не менше 15 хвилин.

«Вікторію» промийте під проточною водою і видаліть у ягід чашолистки. Великі ягоди можете розрізати на половинки.

Підготовлені ягоди помістіть в інший посуд і залийте цукровим сиропом на 20 хвилин. За цей час полуниця дасть свій сік і сироп буде більш рідким.

Поки полуниця настоюється в сиропі, будь-яким способом стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки.

Через 20 хвилин сироп з полуниці перелийте в ту ж посудину, де топилася цукор, і поваріть його протягом 10 хвилин, не більше. Зніміть пінку з поверхні сиропу.

Повторно на 20 хвилин залийте сиропом ягоди. Потім сироп знову злийте і поваріть його вже 5 хвилин. Зніміть пінку.

Ягоди «Вікторії» перекладіть в стерильні банки.

Залийте їх киплячим гарячим сиропом. Банки відразу герметично загорніть прокип’яченими кришками.

Потім переверніть їх на кришки і залиште до повного охолодження. Накривати теплим покривалом необов’язково. Охолоджене варення перенесіть на зберігання в холодне місце.

Приємного чаювання!

Варення Варення з вікторії Варення з суниці