не Можна не відзначити, на приготування такого варення вам доведеться витратити чимало часу. Але сидячи холодною зимою за столом і насолоджуючись чашкою чаю з варенням з агрусу з бананом, навряд чи пошкодуєте про витрачений час.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Банан – 250 гр.
  • Аґрус – 500 кг
  • Цукор-пісок – 750 гр.
  • Желатин харчовий – 7,5 ст. л.
  • Меліса – 2 гілки
  • Коньяк – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати варення з агрусу з бананом просто! Агрус моєму і розминаємо.

До розім’ятого агрусу додаємо листочки меліси або м’яти.

Туди ж відправляємо цукор-пісок.

Беремо потрібну кількість розпущеного желатину і відправляємо до агрусу з цукром. Отриману масу відправляємо на ніч у холодильник.

Очищаємо від шкірки банани і нарізаємо кружальцями.

З’єднуємо нарізані банани з аґрусом.

Відправляємо все в холодильник на 60 хвилин.

Після відправляємо суміш варитися. Вона повинна кипіти протягом чотирьох хвилин.

Далі в загальну масу необхідно додати коньяк. Замість коньяку можна використовувати м’ятний лікер.

Розливаємо варення в чисті сухі банки.

Агрус на зиму Варення Варення з аґрусу п'ятихвилинка на зиму Варення з зеленого агрусу