Малина – корисна ягода, яка містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Свіже малинове варення, не піддається термічній обробці, зберігає смак і всю користь свіжих ягід. Таке варення можна застосовувати в якості начинки для випічки, наповнювача до йогурту і сиру або з чашкою гарячого чаю.


Інгредієнти: 1.25 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,7 кг

Процес приготування:

Як приготувати холодне варення з малини? Для приготування варення з малини без термічної обробки ми відбираємо ягоди тільки хорошої якості. Ягоди перебираємо від листя і плодоніжок. Якщо ягоди з – їх не можна промивати. Якщо ж ягоди покупні – їх бажано промити під струменем прохолодної води, переклавши їх на друшляк. Залишаємо ягоди на 15-20 хвилин, щоб стекла вода.

Малину перекладаємо в ємність і засипаємо 1,5 кг. цукру. Залишаємо малину при кімнатній температурі на 30-40 хвилин, щоб вона пустила сік.

Після того, як з малини виділився сік, перетираємо її дерев’яною ложкою в кілька прийомів, поки повністю не розчиниться цукор.

Готове малинове пюре розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам, не докладаючи до країв банки 1-1,5 см, зверху в кожну банку насипаємо 2-3 столові ложки цукру і щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками. На зберігання таке варення відправляємо в холодильник. Закриті баночки зберігаються в холодильнику близько року. Відкрита ж баночка зберігається протягом декількох днів, тому варення бажано влаштовувати в 200-250 грамові баночки.

Варення Варення з малини Малина без варіння з цукром на зиму Малина без варіння на зиму Малина на зиму Малина у власному соку на зиму