Готувати варення в мультиварці дещо простіше, ніж на плиті. Його не потрібно варити кілька підходів, в мультиварці при режимі «гасіння» ягоди не киплять, а нидіють у власному соку. Можна використовувати мультиварку для варіння вишневого варення, в ній вишня з кісточками добре проварюється, але пам’ятайте, що довго зберігати варення з кісточками не рекомендується.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Вишня – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 500 – 600 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з вишні в мультиварці. Якщо ви хочете, щоб вишня максимально зберегла свою форму, то вибирайте більш дрібні ягоди. Вишню переберіть і промийте.

Пересипте ягоди в каструлю, посипте їх цукром. Вишня дуже охоче пускає сік, тому їх можна не наполягати.

Чашу мультиварки закрийте, поставте програму «тушкування» на 30 хвилин. При такому режимі не активного кипіння ягоди доходять до потрібної консистенції. Після звукового сигналу відкрийте мультиварку, зніміть пінку.

Перевірте варення на готовність, якщо сироп добре застигає на ложці, значить, воно готове, в іншому випадку проваріть його ще трохи.

Банки і кришки для зберігання варення стерилізуйте.

варення Розкладіть по сухим банкам, закатайте. Зберігайте варення з вишні в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня в сиропі на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня у власному соку з кісточками на зиму