Вишневе варення – моє улюблене частування з дитинства. Рекомендую приготувати варення з вишні з пектином без кісточок. Ласощі виходить ароматним з приємною кислинкою. Відмінно поєднується з ванільним морозивом і шоколадним кексом.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Вишня (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Пектин – 20 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з вишні з пектином. Вишню ретельно вимийте і просушіть. За допомогою шпильки або спеціального пристосування вийміть кісточки, надівши рукавички одноразові, інакше потім буде складно відмити руки. Підготовлені ягоди викладіть в глибоку металеву миску і, скориставшись заглибним блендером, подрібніть. Не обов’язково домагатися однорідної консистенції.
Поставте ємність з подрібненими ягодами на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 15-20 хвилин.
В невеликій ємності з’єднайте цукровий пісок і пектин і добре перемішайте. Потім обережно всипте до вишневої маси і ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом.
Банки і кришки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням з вишні з пектином добре закрутіть сухими кришками, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і перемістіть в темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з вишні без кісточок Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні з пектином Джеми Желе з вишні без желатину Повидло