Вишня і шоколад – просто ідеальне смакове поєднання і абсолютно особливе частування. Щоб вишні не розварювалися при варінні, потрібно варити їх дуже обережно. А тому таке ласощі займе не мало часу. Але результат того вартий! Справжні ласощі для гурманів!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Вишня – 500 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з вишні з шоколадом, вишню моєму і виймаємо з них кісточки.

Засипаємо вишні цукром і залишаємо на 1-1,5 години, щоб пустили сік вишні.

Потім ставимо на вогонь, чекаємо, коли вишня почне кіпень і варимо ще 15 хв. Після цього знімаємо каструлю і повністю охолоджуємо масу. Повторюємо процес ще 5 рази.

При варінні в останній раз додаємо ложку какао і подрібнені часточки шоколаду. Перемішуємо.

Перекладаємо варення в банку і закатуємо. Даємо охолонути при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму