Вишня і шоколад – просто ідеальне смакове поєднання і абсолютно особливе частування. Щоб вишні не розварювалися при варінні, потрібно варити їх дуже обережно. А тому таке ласощі займе не мало часу. Але результат того вартий! Справжні ласощі для гурманів!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Вишня – 500 гр.
- Шоколад – 100 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з вишні з шоколадом, вишню моєму і виймаємо з них кісточки.
Засипаємо вишні цукром і залишаємо на 1-1,5 години, щоб пустили сік вишні.
Потім ставимо на вогонь, чекаємо, коли вишня почне кіпень і варимо ще 15 хв. Після цього знімаємо каструлю і повністю охолоджуємо масу. Повторюємо процес ще 5 рази.
При варінні в останній раз додаємо ложку какао і подрібнені часточки шоколаду. Перемішуємо.
Перекладаємо варення в банку і закатуємо. Даємо охолонути при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму