Основним плюсом варення з вишні з желатином можна вважати швидкість приготування і більшу кількість вітамінів у складі, ніж у звичайному варення. Уварювати вишню з желатином не потрібно, тому це ласощі буде на смак, наче свіжі ягідки в желе. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 30 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з вишні з желатином. Зберіть вишню і видаліть вже вимитих і перебраних ягід кісточки. На виході у вас повинен залишитися кілограм вишневої м’якоті. Намагайтеся не розчавити і не зіпсувати плоди.
Цукровий пісок ретельно перемішайте з желатином, щоб суміш вийшла повністю рівномірною.
Всипте суміш желатину з цукром в миску з вишнею і акуратно перемішайте, після чого приберіть ємність з ягодами в холодильник на всю ніч. За цей час суміш трохи набубнявіє.
Через певний час вийміть ємність з вишнею з холодильника і, перемішавши ягідки, поставте миску з майбутнім варенням на плиту і почніть варити. Пінку обов’язково знімайте.
Проваріть вишневе варення з желатином буквально три-п’ять хвилин після того, як вона закипить. Більше уварювати вишню по цьому рецепту не потрібно.
Варення розкласти по банках і закрийте кришками. Банки остудіть і вже після цього прибирайте баночки в прохолодне місце на зберігання, це може бути льох або холодильник. Інакше желе з вишнями не буде таким пружним, як хотілося б.
Баночки з варенням можуть зберігатися близько року в прийнятних умовах. Цей десерт відмінно поєднується з різними видами випічки, млинцями та оладками.
Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з вишні п'ятихвилинка Вишня в сиропі на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму Желе з вишні з желатином