Осінь – це саме той час, коли більшість фруктів стають доступними, як ніколи. І гріх не скористатися такою можливістю і не приготувати запас на зиму – яблучне варення в мультиварці за дуже простим рецептом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Кориця – 2.5 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з яблук в мультиварці Редмонд, плоди ретельно промиваємо під струменем води й обсушуємо. Далі розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину і кісточки.

Четвертинки нарізаємо ще дрібніше, в довільному порядку. Нарізка нам не важлива, так як в процесі варіння, фрукти все одно придбають консистенції пюре.

Без додавання води, перекладаємо нарізані плоди в чашу мультиварки.

Поверх яблук висипаємо півкілограма цукру, не перемішуючи! Дуже важлива саме така послідовність: фрукт і після цукор. Потрібно це для того, щоб яблука пустили сік, в якому зможуть розчинитися кристали нашого підсолоджувача.

Додаємо паличку кориці для легкого аромату і присмаку.

Коли всі інгредієнти з’єднали, прийшов час закривати кришку і ввімкнути режим «варення» на дві години. За цей час необхідно простерилізувати банки разом з кришками. Можна злегка помішувати масу, але не частіше, ніж раз на тридцять хвилин.

Після двох годин акуратно витягаємо паличку кориці з гарячого варення.

Як тільки мультиварка припинить свою роботу, відразу ж перекладаємо масу в банки і щільно закриваємо кришками. До моменту охолодження, варення придбає густу консистенцію, що нагадує повидло.

Наповнені банки перевертаємо і накриваємо чим-небудь теплим (ковдрою або рушником).

Коли банки стали кімнатної температури, протираємо їх від липкості вологою ганчіркою і прибираємо на зберігання в темне місце.

Наше варення готове! Приємного апетиту!

Варенье