Варення з жовтої черешні радує око своїм насиченим кольором, а також відрізняється чудовим солодким гарним смаком. Заготовити пару баночок такого варення на зиму дуже просто, слідуючи нашим рецептом.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Черешня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 250 мл
- Ванілін – за смаком
- Лимонна кислота – 8 гр.
- Желфикс – 1 пакет
Процес приготування:
Як почати готувати варення з жовтої черешні без кісточок? Зберіть або купіть стиглу жовту черешню, переберіть ягідки і добре промийте їх у проточній воді. Потім вийміть з ягід кісточки, помістіть ягідки в каструлю.
З цукрового піску і води зваріть сироп, залишивши дві столові ложки цукру для желювання варення. Сиропом залийте ягідки і проваріть їх до закипання.
З’єднайте Желфикс з цукровим піском (дві столові ложки) і додайте суміш в варення. Варіть, постійно перемішуючи, до тих пір, поки воно не закипить.
закипевшее черешневе варення додайте лимонну кислоту, а також ванілін або ваніль за смаком.
Варіть варення ще хвилини чотири-п’ять, щоб ягідки не розвалилися на шматочки. Перетравлювати це варення не потрібно.
Готове варення відразу ж розлийте по банках і закрутіть. Банки потрібно попередньо обов’язково стерилізувати. Банки з варенням можна прибирати на зберігання відразу після охолодження.
Варення з черешні без косточек Варення-п'ятихвилинка з черешні без кісточок на зиму Варенье Черешня на зиму