Жовта черешня – дуже смачна ягода, але вона не містить необхідної кислоти, яка важлива в варення для довгого зберігання закачування. Сонячне ласощі з шматочками цитрусів дуже смачне і апетитне.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Черешня жовта – 3 кг
  • цукор – 1,5 – 2 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 2 шт.
  • Грейпфрут – 1 шт.
  • Лайм – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з жовтої черешні з апельсином просто! Свежесобранную черешню промийте і дістаньте з неї кісточки.

Добре вимийте цитрусові. З апельсина зніміть цедру. З грейпфрута, апельсина і 1 лимона вичавте сік. Всипте цукор і зваріть з цих компонентів сироп, поварив після закипання 2 хвилини, помішуючи. Покладіть в сироп ягоду і нарізані на невеликі шматки лимон і лайм і варіть ще 10 хвилин після закипання.

Накрийте тару кришкою або рушником і залиште на 5 годин. Знову поставте тару на вогонь і поваріть 15 хвилин, регулярно помішуючи.

Розкладайте гаряче варення по стерильним банкам і закручуйте прокип’яченими кришками. Перевертайте банки догори дном і залиште остигати під ковдрою на ніч.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні Варення з жовтої черешні Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з лимоном