На дно банок насипається цукор, зверху закладається черешня і ягоди заливаються водою. Потім всі стерилізується, закочується і залишають до повного остигання. Виходить дуже смачна і солодка заготовка, яка буде особливо радувати взимку.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

Готувати черешню у власному соку з цукром на зиму легко! У черешні видаляємо хвостики з листям і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім відкидаємо ягоди в друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.

Літрові банки добре промиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. На дно висипаємо склянку цукрового піску.

Наповнюємо банки з цукром черешнею до самого верху і заливаємо все водою до горлечка.

Прикриваємо банки кришками і встановлюємо їх на дно великої каструлі. Наповнюємо її водою на кілька сантиметрів нижче рівня кришок. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо рідину до кипіння і варимо протягом 30 хвилин. Тепер закатуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, закутуємо в ковдру або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч.

Відправляємо черешню у власному соку на зберігання в темне прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розбавляємо сік водою і подаємо до столу в якості компоту. Ягоди можна подавати окремо. Приємного апетиту!

Варення Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Черешня на зиму