Апетитний, густий, з насиченим кольором і смаком. Обов’язково заготуйте пару баночок такого ласощі на зиму! Воно стане гарним доповненням до чаю і обов’язково нагадає своїм ароматом про тепле літо!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Пектин – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення із черешні на зиму легко! Черешню промиваємо і видаляємо за допомогою шпильки кісточки.

Перекладаємо черешню в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і варимо протягом 5 хв. Потім подрібнюємо ягоди блендером до однорідної маси.

Засипаємо цукор в каструлю і розмішуємо. Варимо масу до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, засипаємо пектин і проварюємо ще 10 хв. Пінку, яка утворюється на поверхні потрібно зняти.

Розливаємо готовий джем в стерилізовані банки і закатуємо.

Порада: Для того, щоб джем вийшов правильним, потрібно перевірити його готовність: просто нанесіть невелику кількість желе на тарілку, якщо він не розтікся, значить можна розливати в банки.

Приємного апетиту!

Варення з черешні Джем з черешні Джем з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму