Рендклод – підвид домашньої сливи з щільною м’ясистою текстурою. Зливу при термічній обробці добре зберігає свою форму. Я пропоную приготувати дуже смачне і ароматне варення з цього сорту. Процес варіння простий і нетрудомісткий, але тривалий.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Слива синя (сорт Редклонд) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 150 мл
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення зі сливи Рендклод, сливи переберіть і акуратно промийте під холодною проточною водою. Залиште, щоб зайва рідина скла. У посуд з товстим дном викладіть вимиті сливи і додайте необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте і залиште приблизно на 3 години, щоб виділився сік. Налийте необхідну кількість питної води і поставте на повільний вогонь.
Заважайте до повного розчинення кристалів цукру-піску і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і повністю остудіть. На цей процес піде приблизно 8-12 годин. Знову поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Потім знову зніміть з вогню і повністю остудіть 8-12 годин.
Знову поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і повністю остудіть 8-12 годин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.
Знову поставте на повільний вогонь, всипте чайну ложку меленої кориці, перемішайте і доведіть до кипіння.
Капніть варенням на тарілку. Якщо воно не розтікається і тримає форму, значить готово.
Ополоником акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням з сливи добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Залишки варення можна пробувати після повного остигання.
Охолоджені банки переверніть і поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з слив Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі слив з корицею Варення зі сливи з кісточками Сливи на зиму