Повидло зі сливи – досить популярний десерт багатьох сімей. Вашій увазі представлений найпростіший рецепт приготування повидла зі слив. Даними ласощами можна не тільки насолоджуватися за чашкою чаю, але і використовувати в якості начинки в приготуванні різної випічки. Всього два інгредієнти, а який приголомшливий результат!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло із слив на зиму. Сливи ретельно промийте під проточною водою. Якщо будуть попадатися підгнилі плоди, прибирайте їх в сторону. Потім необхідно очистити сливи від кісточок – розрізати плоди навпіл і вийміть їх.

Далі сливу слід подрібнити. Для цього скористайтесь кухонних м’ясорубкою.

Підготовлені сливи помістіть в глибоку посуд. Засипте їх зверху цукровим піском і перемішайте. Накрийте ємність зі сливами кришкою і залиште в такому вигляді на 2 години.

Через деякий час ставимо ємність зі сливами на вогонь, доводимо до кипіння і після цього проварюємо десерт ще протягом 20 хвилин. Образовывающуюся в процесі варіння необхідно знімати пінку. Не забувайте помішувати повидло.

В простерилізовані банки розкладаємо готове повидло в гарячому вигляді. Закриваємо прокип’яченими кришками. Остуджуємо повидло при кімнатній температурі. Після цього повидло зі слив переважно прибрати в прохолодне і темне місце на зберігання.

Коли прийде час, відкрийте баночку ароматного і смачного повидла, заваріть чай і пригощайтеся!

Приємного апетиту!

Варення з слив Повидло Повидло зі сливи Сливи на зиму