Варення зі слив з кісточками це не зовсім варення, а незвичайне ласощі. Якщо слідувати цим рецептом, у вас вийдуть майже мармеладні тугі сливи в цукровому сиропі. Це ласощі не тільки дуже смачне, але і корисне, так як в зливі міститься безліч корисних вітамінів.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Слива синя – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення зі сливи з кісточкою, візьміть свіжі великі чорні сливи. Вони великі і довгі, щільні. Уникайте перезрілих плодів. Сливи промити в проточній воді і відкиньте на друшляк.

Кожну сливу проколіть зубочисткою або виделкою. Далі приготуйте цукровий сироп і влийте його в ємність зі сливами, після чого поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання варення уваривайте його буквально близько п’яти хвилин, не забуваючи знімати піну з поверхні варення. Каструлю зі сливами залиште приблизно на десять годин і повторіть весь процес три-чотири рази.

Готове варення можете подавати на стіл або закатати в банки на зиму. Для цього беріть стерильні пів літрові баночки і закладайте в них варення ще киплячим, після чого швидко закривайте банки.

Готове варення буде дуже красивим і соковитим, сливи будуть щільними і солодкими, як мармелад.

Приємного апетиту!

Варення Варення з слив Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи з кісточками Сливи на зиму