Вареники з чорницею можна заготовити про запас, заморозити і зберігати в морозилці. Вони виручать вас у той момент, коли потрібно щось швидко приготувати. Це досить ситне і смачне блюдо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 5 ст.
- Сода харчова – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 0,5 л.
- Масло соняшникове – 0,5 – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Чорниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з чорницею на пару? Яйце змішайте з цукром. Борошно змішайте з сіллю і содою, зробіть воронку і влийте туди збите яйце і кефір. Замісіть тісто, накрийте його рушником і залиште на півгодини. Розділіть тісто на кілька шматків, з кожного шматка розкачати ковбаску. Ковбасу наріжте і сформуйте невеликі гуртки.
Кожен гурток розкачайте в тонкий корж, викладіть на них ягоди, посипте цукром. Кожну корж згорніть навпіл і закріпіть краю. Перекладіть готові вареники на посипану борошном дошку.
Поверхня пароварки змастіть соняшниковою олією.
Викладіть вареники, готуйте на пару 3 хвилини з одного боку, потім переверніть і стільки ж тримайте з іншого боку.
Готові вареники подавайте зі сметаною і цукром.
Приємного апетиту!
Вареники з чорницею Вареники на кефірі Тісто для вареників Тісто для вареників на кефірі