Перед вами незвичайний рецепт смажених вареників з чорничної начинкою. Таке блюдо чудово доповнить обід або стане десертом. Якщо ви відносите себе до шанувальників кулінарної творчості, то цей рецепт зможе вас зачепити своєю оригінальністю, а готову страву підкорить своїм неймовірним смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Окріп – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Для начинки: –
- Чорниця – 350 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з чорницею смажені? В підходящу ємність просіваємо пшеничне борошно (2 склянки). Робимо в борошні поглиблення, всипаємо туди сіль і вливаємо олію. Далі тонкою цівкою вливаємо окріп і інтенсивно вимішуємо борошняну масу.
Коли отримана маса трохи охолоне, додаємо до неї склянку пшеничного борошна і замішуємо тісто руками. Після цього кладемо тісто в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин до повного охолодження.
Переходимо до начинки. Чорницю перебираємо, промиваємо й обсушуємо на рушник. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то розморозьте їх і відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина. Чорницю поміщаємо в миску, присипаємо цукровим піском. Потім додаємо панірувальні сухарі. Все перемішуємо.
Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо на ньому кола з допомогою склянки.
На кожен круг необхідно викласти ягідну начинку (1 ч. л.) і сформувати вареники, защипывая краї тіста.
В каструлю набираємо воду, підсолюємо і відправляємо туди вареники. Проварюємо вареники протягом 3 хвилин после6 їх спливання на поверхню. Потім дістаньте вареники з води.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо вареники до утворення легкої рум’яної скоринки. Готову страву подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного вам апетиту!
Вареники Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з чорницями Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць