Перед вами незвичайний рецепт смажених вареників з чорничної начинкою. Таке блюдо чудово доповнить обід або стане десертом. Якщо ви відносите себе до шанувальників кулінарної творчості, то цей рецепт зможе вас зачепити своєю оригінальністю, а готову страву підкорить своїм неймовірним смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Для начинки: –
  • Чорниця – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з чорницею смажені? В підходящу ємність просіваємо пшеничне борошно (2 склянки). Робимо в борошні поглиблення, всипаємо туди сіль і вливаємо олію. Далі тонкою цівкою вливаємо окріп і інтенсивно вимішуємо борошняну масу.

Коли отримана маса трохи охолоне, додаємо до неї склянку пшеничного борошна і замішуємо тісто руками. Після цього кладемо тісто в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин до повного охолодження.

Переходимо до начинки. Чорницю перебираємо, промиваємо й обсушуємо на рушник. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то розморозьте їх і відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина. Чорницю поміщаємо в миску, присипаємо цукровим піском. Потім додаємо панірувальні сухарі. Все перемішуємо.

Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо на ньому кола з допомогою склянки.

На кожен круг необхідно викласти ягідну начинку (1 ч. л.) і сформувати вареники, защипывая краї тіста.

В каструлю набираємо воду, підсолюємо і відправляємо туди вареники. Проварюємо вареники протягом 3 хвилин после6 їх спливання на поверхню. Потім дістаньте вареники з води.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо вареники до утворення легкої рум’яної скоринки. Готову страву подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного вам апетиту!

Вареники Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з чорницями Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць