Апетитні вареники з сиром та картоплею можна подавати до будь-якого прийому їжі. Блюдо виходить ніжним і соковитим всередині. Подавайте до столу зі сметаною або ароматною зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати вареники з картоплею і сиром, щоб заощадити час готування, спершу начистим картоплю і поставимо її варитися на плиту.

Потім приготуємо тісто. Для цього з’єднуємо в одній мисці борошно, сіль і воду. Вимішуємо продукти руками до отримання щільного кома. Даємо йому трохи полежати.

Сир для начинки натираємо на крупній тертці.

Готовий м’який картопля розтираємо в пюре. Після змішуємо його з тертим сиром і сіллю.

Відпочиле тісто тонко розкочуємо. Вирізаємо кружечки потрібного розміру для домашніх вареників.

Розподіляємо картопляно-сирну начинку з тонким кружочкам тесту. Закриваємо і гарненько скріплюємо краю. Відварюємо приготоване в 5 хвилин в киплячій воді.

Після варіння сир всередині розплавиться, від чого вареники стануть ще більш смачними і соковитими. Блюдо викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Вареники з картоплею Вареники з сирою картоплею Вареники на воді з картоплею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді з картоплею