Вареники, начинені картоплею, ідеальні для простого і ситного домашнього обіду. Крім того, тісто без додавання яєць робить страву пісним, а також підходящим для веганскої кухні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею на тесті без яєць? Просіваємо борошно в глибоку миску.
У воду насипаємо сіль і ретельно розмішуємо до повного розчинення сухого продукту.
В борошні робимо воронку. Вливаємо в неї воду. Довго і ретельно вимішуємо тісто для гладкого щільного стану.
Чистимо картоплю відварюємо його до повної готовності.
Поки вариться картопля, подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до прозорого стану.
Відварну картоплю розтираємо в пюре. Розмішуємо масу з цибулею і за смаком додаємо сіль. Начинка готова.
Повертаємося до тесту. Розкачуємо його в тонкий пласт. Вирізаємо з нього кружечки.
У центр кожного кружечка викладаємо начинку. Потім складаємо тісто навпіл і закріплюємо краю.
Кип’ятимо воду і опускаємо в неї вареники. Коли вони спливуть, варимо в киплячій воді близько 4 хвилин.
Готові вареники з картоплею викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Вареники з сирою картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді