Вареники, начинені картоплею, ідеальні для простого і ситного домашнього обіду. Крім того, тісто без додавання яєць робить страву пісним, а також підходящим для веганскої кухні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею на тесті без яєць? Просіваємо борошно в глибоку миску.

У воду насипаємо сіль і ретельно розмішуємо до повного розчинення сухого продукту.

В борошні робимо воронку. Вливаємо в неї воду. Довго і ретельно вимішуємо тісто для гладкого щільного стану.

Чистимо картоплю відварюємо його до повної готовності.

Поки вариться картопля, подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до прозорого стану.

Відварну картоплю розтираємо в пюре. Розмішуємо масу з цибулею і за смаком додаємо сіль. Начинка готова.

Повертаємося до тесту. Розкачуємо його в тонкий пласт. Вирізаємо з нього кружечки.

У центр кожного кружечка викладаємо начинку. Потім складаємо тісто навпіл і закріплюємо краю.

Кип’ятимо воду і опускаємо в неї вареники. Коли вони спливуть, варимо в киплячій воді близько 4 хвилин.

Готові вареники з картоплею викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Вареники з сирою картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді