Нерідко трапляються ситуації, коли до вас приходять несподівані гості, а часу на приготування масштабних страв не вистачає. Однак цей рецепт може поліпшити ваше становище. Всього годину вашого часу, і смачний обід, який сподобається кожному, готовий.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Кефір – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Борошно – 400 гр.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 360 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування вареників з вишнею на пару на кефірі. В невелику глибоку миску наливаємо кефір. Його жирність можете вибирати в залежності від своїх уподобань. Додайте сіль, 1 столову ложку цукру і 1 чайну ложку зоди. Добре розмішайте отриману суміш, щоб рівномірно розподілити соду. Постарайтеся не переборщити з цим інгредієнтом. Інакше смак соди буде чітко відчуватися в тесті.

Борошно заздалегідь просіваємо кілька разів, забираючи з неї сміття. Завдяки цій дії тісто вийде дуже пишним. Починаємо додавати її до кефіру невеликими порціями. Перемішуйте тісто після кожного додавання. Спочатку перемішувати його з допомогою ложки, а після використовуйте свої руки. У результаті тісто має бути дуже м’яким і еластичним. Не поспішайте засмучуватися, якщо воно буде трохи липнути до рук, так як це нормально. Сформуйте з готового тіста кулю, загорніть його в харчову плівку і дайте постояти протягом 20 хвилин.

Приступаємо до приготування начинки. Вишню необхідно добре промити. Бажано зробити це кілька разів. Викладіть ягоди на паперові рушники, щоб вони ввібрали в себе зайву вологу. Після цього нам необхідно прибрати кісточки з ягід. Ви можете зробити це за допомогою шпильки або спеціального кухонного приладу. Готову вишню перекладіть в тарілку.

перекладаємо Тісто на присипану борошном дерев’яну дошку. Розкачуємо його до тонкого шару. Його товщина повинна складати приблизно 2 міліметри. Для того, щоб зробити з тіста кола, скористайтесь склянкою або спеціальною формою. Діаметр кружків повинен складати приблизно 5 сантиметрів. Викладайте кола на дошку, посипану борошном. Якщо у вас виявиться зайва кількість кіл, накрийте їх харчовою плівкою і відправте в холодильник до наступного приготування.

На кожен гурток викладаємо спочатку кілька ягід. На них насипаємо цукор. Його кількість може змінюватись в залежності від того, наскільки солодку начинку для вареників ви хочете і наскільки кислу вишню ви використовуєте. Кожен вареник необхідно скласти у формі конвертика і з’єднати їх краї пальцями. Слідкуйте за тим, щоб сік вишні і цукор не потрапляв на краю тесту. Якщо ж це станеться вареники можуть розклеїтися в процесі приготування. Кожен готовий вареник необхідно викладати на поверхню, присипану борошном.

Пароварку необхідно змастити олією. Ви можете використовувати як рослинна олія, так і вершкове. Викладайте вареники на відстані один від одного, щоб під час приготування вони не встигли злипнутися. Накрийте їх кришкою і готуйте протягом 20 хвилин. Коли вони будуть готові, відразу ж зніміть з з пароварки. Так вони не встигнуть розвалитися.

Готові вареники розкладіть по тарілках. Ви можете додати сметану або подати її в окремій тарілці. В якості прикраси для цієї страви можна використовувати ягоди і листя м’яти. Подавайте блюдо гарячим. Вареники точно зможуть приємно здивувати несподіваний гостей. Накривайте на стіл!

Вареники Вареники на кефірі Тісто для вареників Тісто для вареників з вишнею