Оригінальні вареники з картоплею виходять на заварному тісті. Така основа виходить м’якою і повітряної. Спробуйте апетитний домашній рецепт для вашого обіду або перекусу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Вода гаряча – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сало свиняче – 60 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати вареники з картоплею на заварному тісті. В окропі розчиняємо вершкове масло і сіль. Добре збовтуємо.

В отриману рідину висипаємо борошно і розбиваємо куряче яйце. Замішуємо тісто в щільний клубок, накриваємо його тарілкою і залишаємо на 30 хвилин.

Заздалегідь відварюємо картоплю і збиваємо його до ніжного і повітряного пюре.

Далі обсмажуємо в сковороді сало, потім до нього кладемо подрібнену цибулю і продовжуємо тушкувати вміст 3-4 хвилини.

Настоявшееся тісто тонко розкачуємо і поділяємо на невеликі рівні кружечки.

Начиняємо кожен гурток картоплею і склеюємо краю. Після ліплення відварюємо вареники в киплячій воді 5 хвилин.

Готові вареники на заварне тісто посипаємо піджаркою з сала і цибулі. Можна подавати до столу, приємного апетиту!

Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і цибулею Заварне тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями