Оригінальні вареники з картоплею виходять на заварному тісті. Така основа виходить м’якою і повітряної. Спробуйте апетитний домашній рецепт для вашого обіду або перекусу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Вода гаряча – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сало свиняче – 60 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати вареники з картоплею на заварному тісті. В окропі розчиняємо вершкове масло і сіль. Добре збовтуємо.
В отриману рідину висипаємо борошно і розбиваємо куряче яйце. Замішуємо тісто в щільний клубок, накриваємо його тарілкою і залишаємо на 30 хвилин.
Заздалегідь відварюємо картоплю і збиваємо його до ніжного і повітряного пюре.
Далі обсмажуємо в сковороді сало, потім до нього кладемо подрібнену цибулю і продовжуємо тушкувати вміст 3-4 хвилини.
Настоявшееся тісто тонко розкачуємо і поділяємо на невеликі рівні кружечки.
Начиняємо кожен гурток картоплею і склеюємо краю. Після ліплення відварюємо вареники в киплячій воді 5 хвилин.
Готові вареники на заварне тісто посипаємо піджаркою з сала і цибулі. Можна подавати до столу, приємного апетиту!
Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і цибулею Заварне тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями