Ароматні домашні вареники виходять завдяки ситної начинки з картоплі, смаженої цибулі і сала. Такий набір інгредієнтів робить страву дуже соковитим всередині. Порадуйте близьких апетитним гарячим обідом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею, смаженою цибулею та салом? Почнемо з приготування начинки. Подрібнюємо цибулю і сало. Обсмажуємо продукти в сковороді до яскравого рум’янцю. Солимо за смаком.

Далі відварюємо картоплю розминаємо його в пюре і гарненько розмішуємо з смаженою цибулею та салом. Для подачі відкладаємо пару чайних ложок піджарки.

Для тіста просіваємо борошно з сіллю. Робимо в сухої суміші невелике поглиблення і розбиваємо туди яйце.

Вливаємо в вміст масло і воду. Ретельно вимішуємо до отримання щільного тіста.


Ділимо тісто на маленькі шматочки, які в подальшому розкачуємо у формі кола. Кладемо сюди начинку і загортаємо вареник.

Відварюємо вареники в киплячій воді не більше п’яти хвилин. Викладаємо на блюдо порційні тарілки, прикрашаємо смаженим салом з цибулею і подаємо до столу!

Вареники з картоплею Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею, цибулею та салом Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями