Ароматні домашні вареники виходять завдяки ситної начинки з картоплі, смаженої цибулі і сала. Такий набір інгредієнтів робить страву дуже соковитим всередині. Порадуйте близьких апетитним гарячим обідом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сало свиняче – 100 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею, смаженою цибулею та салом? Почнемо з приготування начинки. Подрібнюємо цибулю і сало. Обсмажуємо продукти в сковороді до яскравого рум’янцю. Солимо за смаком.
Далі відварюємо картоплю розминаємо його в пюре і гарненько розмішуємо з смаженою цибулею та салом. Для подачі відкладаємо пару чайних ложок піджарки.
Для тіста просіваємо борошно з сіллю. Робимо в сухої суміші невелике поглиблення і розбиваємо туди яйце.
Вливаємо в вміст масло і воду. Ретельно вимішуємо до отримання щільного тіста.
Ділимо тісто на маленькі шматочки, які в подальшому розкачуємо у формі кола. Кладемо сюди начинку і загортаємо вареник.
Відварюємо вареники в киплячій воді не більше п’яти хвилин. Викладаємо на блюдо порційні тарілки, прикрашаємо смаженим салом з цибулею і подаємо до столу!
Вареники з картоплею Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею, цибулею та салом Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями