Крім звичної варіння домашні вареники можна також приготувати в духовці. Страва з ніжною начинкою з картоплі вийде ще більш соковитим і ароматним. Порадуйте близьких смачним гарячим обідом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 100 гр.
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Готувати вареники з картоплею в духовці просто! Спочатку готуємо тісто на вареники. У борошно додаємо сіль і охолоджену кип’ячену воду. Замішуємо масу руками до щільного клубка.
Картоплю відварюємо в підсоленій воді, потім готуємо з нього пюре. За смаком додаємо мелений перець.
Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо його на сковороді і вмішуємо в пюре.
Далі ділимо тісто на невеликі грудочки і розкачуємо його в тонкі кола. Кожен начиняємо картопляним пюре і закріплюємо.
Форму або горщики для випікання обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо в них вареники. Поливаємо страву сметаною і посипаємо тертим твердим сиром. Випікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові вареники, запечені посипаємо зеленню за смаком і подаємо до столу. Готово!
Вареники з картоплею Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць