Крім звичної варіння домашні вареники можна також приготувати в духовці. Страва з ніжною начинкою з картоплі вийде ще більш соковитим і ароматним. Порадуйте близьких смачним гарячим обідом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Готувати вареники з картоплею в духовці просто! Спочатку готуємо тісто на вареники. У борошно додаємо сіль і охолоджену кип’ячену воду. Замішуємо масу руками до щільного клубка.

Картоплю відварюємо в підсоленій воді, потім готуємо з нього пюре. За смаком додаємо мелений перець.

Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо його на сковороді і вмішуємо в пюре.

Далі ділимо тісто на невеликі грудочки і розкачуємо його в тонкі кола. Кожен начиняємо картопляним пюре і закріплюємо.

Форму або горщики для випікання обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо в них вареники. Поливаємо страву сметаною і посипаємо тертим твердим сиром. Випікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові вареники, запечені посипаємо зеленню за смаком і подаємо до столу. Готово!

Вареники з картоплею Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць