Вареники з полуницею – улюблене багатьма сім’ями блюдо. Використання в приготуванні вареників лісової полуниці робить це блюдо ще пахучіше і смачніше. Полуниця в якості начинки хороша тим, що в ній не містяться кісточки. Це дозволить приготувати вареники за мінімальну кількість часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 120 гр.
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сіль – 2 щіпки
- Для начинки: –
- Полуниця (лісова) – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати вареники з лісової полуницею легко! В підходящу ємність просіяти пшеничне борошно. Це дозволить позбавити борошно від можливих забруднень.
Далі всипте до борошні цукровий пісок і сіль.
Воду необхідно закип’ятити і додати в ємність у сухими інгредієнтами. Перемішуємо тісто звичайною ложкою.
Далі в робочу ємність вбийте куряче яйце.
В кінці додайте рослинне масло і вимісіть тісто руками.
Далі тісто розділяємо на невеликі шматочки, з кожного розкачуємо корж. Тут можна зробити і іншим способом – все тісто розкачати в тонкий пласт і з допомогою чашки або склянки вирізати на ньому рівні кола.
Лісову полуницю промийте і наріжте невеликими шматочками, щоб було зручно формувати вареники.
На кожен коло тесту викладаємо чверть чайної ложки цукрового піску.
Далі сюди ж кладемо начинку з лісової полуниці.
Після цього формуємо вареники. Повторюємо до тих пір, поки не закінчиться тісто з начинкою.
В каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь. Коли вода закипить, додаємо в нього дрібку солі і поміщаємо вареники. Проварюємо їх в киплячій воді протягом 5 хвилин.
Готові вареники в теплому вигляді подаємо до столу. За бажанням приправляйте страву сметаною.
Приємного вам апетиту!
Вареники Вареники з замороженою полуницею Заварне тісто для вареників з яйцем на окропі Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом Тісто для вареників на окропі і рослинному маслі з яйцем