Для оригінального і апетитного сімейного обіду можна приготувати вареники з картоплею та м’ясом. Таке блюдо можна подавати з овочами, свіжою зеленню або сметаною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Свинина – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з м’ясом і картоплею? Висипаємо два з половиною склянки борошна в глибоку тарілку. Додаємо сіль і куряче яйце.

Вливаємо воду і вимішуємо руками масу до утворення щільного і не липкого грудки тіста.

Приступаємо до приготування начинки. Дуже дрібно нарізаємо цибулю і м’ясо.

Обсмажуємо продукти на сковороді до яскравого рум’янцю.

Відварюємо картоплю і розминаємо його в пюре.

З’єднуємо його з м’ясної піджаркою. Солимо, посипаємо перцем і перемішуємо.

Тісто тонко розкачуємо і поділяємо на рівні невеликі кола за допомогою стандартного склянки.

Розміщуємо начинку в центр кожного підготовленого шматочка тіста і формуємо вареники. Відварюємо їх в киплячій воді 4 хвилини.

Вареники з картоплею і м’ясом готові до подачі. При бажанні, можна доповнити сметаною і зеленню.

Вареники з картоплею і смаженою цибулею Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями