Для оригінального і апетитного сімейного обіду можна приготувати вареники з картоплею та м’ясом. Таке блюдо можна подавати з овочами, свіжою зеленню або сметаною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 3 шт.
- Свинина – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з м’ясом і картоплею? Висипаємо два з половиною склянки борошна в глибоку тарілку. Додаємо сіль і куряче яйце.
Вливаємо воду і вимішуємо руками масу до утворення щільного і не липкого грудки тіста.
Приступаємо до приготування начинки. Дуже дрібно нарізаємо цибулю і м’ясо.
Обсмажуємо продукти на сковороді до яскравого рум’янцю.
Відварюємо картоплю і розминаємо його в пюре.
З’єднуємо його з м’ясної піджаркою. Солимо, посипаємо перцем і перемішуємо.
Тісто тонко розкачуємо і поділяємо на рівні невеликі кола за допомогою стандартного склянки.
Розміщуємо начинку в центр кожного підготовленого шматочка тіста і формуємо вареники. Відварюємо їх в киплячій воді 4 хвилини.
Вареники з картоплею і м’ясом готові до подачі. При бажанні, можна доповнити сметаною і зеленню.
Вареники з картоплею і смаженою цибулею Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями