Вареники досить поширене блюдо в слов’янських країнах, відрізнятися вони можуть назвами і рецептами. Тісто для вареників, як і для інших страв, кожен готує по-різному. Я хочу поділитися рецептом вареників на молоці з полуницею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати вареники з полуницею на молоці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування вареників з полуницею на молоці. Молоко заздалегідь дістаньте з холодильника і дайте йому нагрітися при кімнатній температурі або злегка підігрійте в мікрохвильовій печі. Вилийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок, трохи пшеничного борошна і сіль. Ретельно перемішайте.

Потім всипте сухі дріжджі. Краще вибирати швидкодіючі.

В кілька етапів просійте через сито залишилася борошно пшеничне, перемішуйте столовою ложкою до тих пір, поки це можливо, потім викладіть тісто на суху чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на півгодини.

Полуницю ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Наріжте на 2-4 частини залежно від розміру. Відпочиле тісто розкачайте на чистій сухій поверхні з допомогою качалки в пласт товщиною 3-5 міліметрів. Виріжте склянкою кружечки. В центр викладіть ягідну начинку, за смаком додайте цукровий пісок.

З’єднайте вільні краї тіста і зліпіть їх, щільно притискаючи пальцями. У чашу мультиварки налийте приблизно літр гарячої питної води. Зверху помістіть сітку для варіння на пару, змащену невеликою кількістю масла. Акуратно додайте вареники з полуницею. Закрийте кришку, на панелі виберіть режим «На пару», час приготування 5 хвилин.

Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки. Лопаткою вийміть вареники з полуницею та перемістіть в миску, за смаком додайте вершкове масло і акуратно, щоб не пошкодити вареники, перемішайте. Готові вареники з полуницею подавайте на стіл порційно. Щоб форма вареників була однаковою, використовуйте спеціальний пристрій для ліплення.

Приємного насолоди!

Вареники з замороженою полуницею Вареники з полуницею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на молоці