Цей рецепт є універсальним. Всі необхідні для нього продукти ви знайдете на своїй кухні. Таке блюдо відмінно підійде для сімейного вечері. Ви й не встигнете помітити, як тарілки спорожніють, а ваші рідні попросять добавки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 450 гр.
  • Вода холодна – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати вишневі вареники з тестом на воді легко! Для початку нам необхідно приготувати начинку для наших вареників. Бажано використовувати вишню темних сортів. З ними вареники виходять більш ніжними та смачними. Промийте вишню кілька разів. Перекладіть її на паперові рушники, які вбере зайву вологу. Тепер вишню необхідно очистити від кісточок. Ви можете скористатися звичайною шпилькою. Цей процес займе у вас багато часу, однак залишати кісточки у вишні не варто. Після цього перемістіть ягоди в глибоку миску. В окремій ємності змішайте цукор і картопляний крохмаль, який не дозволить соку витікати. Замість цукру ви можете використовувати цукровий пісок. Додайте цю суміш до ягід і добре перемішайте начинку.

Починаємо готувати тісто. Борошно необхідно просіяти з допомогою сита. Для тесту варто вибирати пшеничне борошно тонкого помелу, яка не повинна бути сухою. Тоді вареники не розваляться. Ви також можете використовувати суміш, наприклад, з пшеничної і гречаної муки. Однак брати ці інгредієнти потрібно в однакових пропорціях.

В окрему ємність налийте холодну воду і розбийте в неї яйце. Добре розмішайте суміш. Додайте до неї половину чайної ложки солі і ще раз все перемішайте. Використовуйте тільки холодну воду, оскільки таке тісто точно не засохне. Невеликими порціями починайте додавати до суміші борошно. Після кожного додавання добре розмішуйте тісто ложкою або віночком. Руками сформуйте з тіста круг і оберніть його в харчову плівку. Перемістіть тісто в холодильник приблизно на 20-25 хвилин.

Коли час вийде, перекладіть тісто на робочу поверхню. Заздалегідь присипте її борошном. Розгортайте тісто з допомогою качалки. У результаті тісто має нагадувати тонкий коржик. Зробіть з нього невеликі гуртки. Використовуйте для цього спеціальну форму або склянку з гострими краями. Кожен коло викладайте на борошно, щоб він не прилип до столу.

У центр кожного кола починаємо викладати вишневу начинку. Її кількість може змінюватись в залежності від вашого уподобання. Однак не можна переборщити з начинкою, так як вареник може порватися під час варіння. Скрепляйте краї вареників і притискайте їх пальцями.

Відварити вареники ви можете у воді або на пару. Ми будемо використовувати перший варіант. Наповніть каструлю водою. Поставте її на плиту. Коли вода почне кипіти, додайте в неї сіль. Вона посилить смак начинки вареників. Інтенсивно розмішайте воду і відразу викладіть в неї вареники. Так вони не опустяться на дно каструлі. Постійно перемішуйте їх. Тоді вони не будуть прилипати один до одного. Якщо ви не хочете пошкодити готові вареники, діставайте їх з каструлі з допомогою шумівки.

Порційно розкладіть вареники по тарілках. Подавайте їх зі свіжою сметаною. Додатково можете змастити їх вершковим маслом. Якщо через ягід начинка вийшла кислої, додатково посипте блюдо цукром. В результаті вареники виходять дуже ніжними, з насиченим смаком вишні. Кладіть рецепт перед собою і починайте готувати!

Вареники Вареники з вишнею Тісто для вареників Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями