Пишні вареники з полуницею та вершковим маслом – самий ідеальний варіант сніданку вихідного дня! Повітряне тісто на кисляку готується за лічені хвилини, для начинки варто лише промити і підготувати полуницю. Кілька нескладних маніпуляцій і у вас на столі готовий сніданок, яким із задоволенням насолодитися вся ваша сім’я.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Кисле молоко – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 10 – 20 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з полуницею на пару? Замішуємо тісто: у глибоку миску вибиваємо яйця, додаємо сіль і цукор і збиваємо за допомогою віночка до появи легкої піни. Потім додаємо кефір, половину норми борошна і соду, добре перемішуємо, щоб сода розподілилася по всьому тесту, і додаємо борошно. Тісто вимішуємо руками, воно повинно вийти м’яким і не липнути до рук. Готове тісто збираємо в кулю, загорнути у харчову плівку і даємо йому відпочити від замісу при кімнатній температурі.
Для начинки вибираємо полуницю твердих сортів, щоб вона зберегла форму в процесі приготування, тоді наші вареники вийдуть смачними. Полуницю промиваємо в друшляку під прохолодною проточною водою, відкидаємо ягоди на бавовняний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім у полуниці видаляємо чашолистки.
У невеликій мисці змішуємо цукор і крохмаль, перемішуємо. Крохмаль не дасть утворився всередині вареника полуничній соку витекти, перетворивши його в густу масу.
Від тесту відокремлюємо половину шматка, розкачуємо його в пласт товщиною близько 5 мм За допомогою спеціальної форми або звичайним склянкою видавлюємо кола необхідного діаметра. У центр кола викладаємо приблизно половину чайної ложки цукрово-крохмальної суміші, зверху кладемо полуницю носиком вгору. Краї вареника з’єднуємо і щільно закріплюємо. Ми готуємо вареники в мультиварці, викладаючи їх в насадку для приготування на пару. Вареники слід викладати на невеликій відстані один від одного, щоб в процесі приготування вони не злиплися. Вареники будуть готові через 5-7 хвилин.
Готові вареники викладаємо на тарілку і відразу ж змащуємо вершковим маслом.
Гарячі вареники подаємо на стіл і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Вареники Вареники з замороженою полуницею Вареники з полуницею Тісто для вареників Тісто для вареників з полуницею