З замороженої полуниці можна швидко приготувати вареники для сімейного обіду або вечері. Тісто для них замішується з будь-якого рецепту або береться готове. Важливо, щоб у процесі готування полуниця не відтанула, тому її треба періодично ставити в морозилку.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Полуниця заморожена – 300 гр.
  • Тісто для вареників – 500 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати вареники з замороженою полуницею легко! Заморожену полуницю пересипте в окремий посуд і розділіть ягідки між собою.

Насипте до неї картопляний крохмаль. Він зробить полуничний сік більш густим і не дозволить йому витікати при варінні вареників.

Потім додайте до полуниці цукор.

Ягоди з крохмалем і цукром добре перемішайте. Великі ягоди можете розрізати на шматочки.

Потім полуницю поставте в морозилку, інакше зліпити вареники не вийде.

За зручним для вас рецептом замісіть круте тісто для вареників і скачайте його в колобок.

помістіть Тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, і розкачати його в тонкий коржик.

Склянкою або чашкою наріжте тісто на шматочки будь-якого діаметру.

На 5-7 вареників покладіть полуничну начинку і решту полуницю знову поставте в морозилку.

Сформуйте руками гарні вареники, намагаючись закріпити тісто щільно, щоб не витікав сік при варінні. Порційно зліпити вареники з усього тесту та замороженої полуниці.

Приготовлені вареники можете відварювати і подавати до столу зі сметаною, а можна заморозити для наступного разу.

Їжте на здоров’я!

Вареники Вареники з замороженою полуницею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на воді без яєць