З замороженої полуниці можна швидко приготувати вареники для сімейного обіду або вечері. Тісто для них замішується з будь-якого рецепту або береться готове. Важливо, щоб у процесі готування полуниця не відтанула, тому її треба періодично ставити в морозилку.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Полуниця заморожена – 300 гр.
- Тісто для вареників – 500 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати вареники з замороженою полуницею легко! Заморожену полуницю пересипте в окремий посуд і розділіть ягідки між собою.
Насипте до неї картопляний крохмаль. Він зробить полуничний сік більш густим і не дозволить йому витікати при варінні вареників.
Потім додайте до полуниці цукор.
Ягоди з крохмалем і цукром добре перемішайте. Великі ягоди можете розрізати на шматочки.
Потім полуницю поставте в морозилку, інакше зліпити вареники не вийде.
За зручним для вас рецептом замісіть круте тісто для вареників і скачайте його в колобок.
помістіть Тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, і розкачати його в тонкий коржик.
Склянкою або чашкою наріжте тісто на шматочки будь-якого діаметру.
На 5-7 вареників покладіть полуничну начинку і решту полуницю знову поставте в морозилку.
Сформуйте руками гарні вареники, намагаючись закріпити тісто щільно, щоб не витікав сік при варінні. Порційно зліпити вареники з усього тесту та замороженої полуниці.
Приготовлені вареники можете відварювати і подавати до столу зі сметаною, а можна заморозити для наступного разу.
Їжте на здоров’я!
Вареники Вареники з замороженою полуницею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на воді без яєць