Домашні вареники мають безліч варіантів начинок. Спробуйте цікаве рішення з сирої картоплі з грибами. Таке блюдо можна подавати на обід, доповнивши сметаною та іншими соусами за смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 3 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з сирою картоплею і грибами? Спочатку приготуємо тісто, щоб воно встигло відпочити, поки будемо займатися начинкою. Для цього з’єднуємо борошно з сіллю і яйцем.
Підливаємо до маси воду і вимішуємо до утворення гладкого і м’якого тесту.
Для начинки чистимо картоплю і пропускаємо його через тертку. Акуратно віджимаємо отриману масу від зайвої рідини.
Подрібнюємо гриби з цибулею і смажимо їх до рум’янцю на сковороді з рослинним маслом.
З’єднуємо піджарку з картоплею, солимо і гарненько перемішуємо.
Приступаємо до розкочування тіста. Далі з тонкого шару вирізаємо круглі шматочки невеликого розміру.
Розмішуєм начинку в тісто і ліпимо з цього вареники. Потім відварюємо їх в киплячій і за смаком солоній воді 5-6 хвилин.
Гарячі вареники з начинкою акуратно дістаємо з каструлі, викладаємо на тарілки і подаємо до столу.
Вареники з картоплею Вареники з картоплею і грибами Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді