Домашні вареники мають безліч варіантів начинок. Спробуйте цікаве рішення з сирої картоплі з грибами. Таке блюдо можна подавати на обід, доповнивши сметаною та іншими соусами за смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з сирою картоплею і грибами? Спочатку приготуємо тісто, щоб воно встигло відпочити, поки будемо займатися начинкою. Для цього з’єднуємо борошно з сіллю і яйцем.

Підливаємо до маси воду і вимішуємо до утворення гладкого і м’якого тесту.

Для начинки чистимо картоплю і пропускаємо його через тертку. Акуратно віджимаємо отриману масу від зайвої рідини.

Подрібнюємо гриби з цибулею і смажимо їх до рум’янцю на сковороді з рослинним маслом.

З’єднуємо піджарку з картоплею, солимо і гарненько перемішуємо.

Приступаємо до розкочування тіста. Далі з тонкого шару вирізаємо круглі шматочки невеликого розміру.

Розмішуєм начинку в тісто і ліпимо з цього вареники. Потім відварюємо їх в киплячій і за смаком солоній воді 5-6 хвилин.

Гарячі вареники з начинкою акуратно дістаємо з каструлі, викладаємо на тарілки і подаємо до столу.

Вареники з картоплею Вареники з картоплею і грибами Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді