Зробити домашні вареники ще більш поживними дозволить начинка з сирої картоплі і м’яса. Просте блюдо ідеально готувати для сім’ї або великої компанії на обід.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Для начинки: –
- Картопля – 3 шт.
- Свиняче філе – 200 гр.
- Сало свиняче – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто на вареники з сирою картоплею і м’ясом, з’єднайте борошно з водою, сіллю і рослинним маслом. Ретельно вимісіть вміст руками в щільний клубок.
Для начинки очищаємо картоплю натираємо його на дрібну або середню терку. Віджимаємо отримане від соку.
пропускаємо Через м’ясорубку свиняче філе разом з салом. Додаємо до картоплі.
Додаємо в масу сіль і чорний мелений перець.
Перемішуємо заготовку, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Повертаємося до тесту. Його слід тонко розкачати і розділити на невеликі кола.
кожен гурток тесту кладемо по одній чайній ложці начинки з сирої картоплі і фаршу.
З’єднуємо і ліпимо вареник. Так робимо і з іншими.
Відварюємо блюдо в киплячій воді 5-7 хвилин разом з невеликою кількістю солі і лавровим листком. Готові вареники викладаємо на тарілку без води і подаємо до столу.
Вареники з картоплею і салом Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць Тісто для вареників на воді з картоплею