Зробити домашні вареники ще більш поживними дозволить начинка з сирої картоплі і м’яса. Просте блюдо ідеально готувати для сім’ї або великої компанії на обід.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Свиняче філе – 200 гр.
  • Сало свиняче – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто на вареники з сирою картоплею і м’ясом, з’єднайте борошно з водою, сіллю і рослинним маслом. Ретельно вимісіть вміст руками в щільний клубок.

Для начинки очищаємо картоплю натираємо його на дрібну або середню терку. Віджимаємо отримане від соку.

пропускаємо Через м’ясорубку свиняче філе разом з салом. Додаємо до картоплі.

Додаємо в масу сіль і чорний мелений перець.

Перемішуємо заготовку, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Повертаємося до тесту. Його слід тонко розкачати і розділити на невеликі кола.

кожен гурток тесту кладемо по одній чайній ложці начинки з сирої картоплі і фаршу.

З’єднуємо і ліпимо вареник. Так робимо і з іншими.

Відварюємо блюдо в киплячій воді 5-7 хвилин разом з невеликою кількістю солі і лавровим листком. Готові вареники викладаємо на тарілку без води і подаємо до столу.

Вареники з картоплею і салом Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць Тісто для вареників на воді з картоплею