Це рецепт справжніх вареників. Його плюсом є те, що в якості начинки ви можете використовувати інгредієнти на свій смак. Ви також можете експериментувати з іншими інгредієнтами, робити страву більш ніжним і ароматним.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня заморожена – 500 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Крохмаль картопляний – за смаком

Процес приготування:

Готувати вареники з замороженої вишнею на кефірі просто! Начинку для вареників варто приготувати заздалегідь. Дістаньте вишню з холодильника і дайте їй трохи розморозиться. Бажано, щоб вона вже була без кісточок. Це значно зекономить час. У невеликій мисці змішайте цукор і крохмаль. Кількість цукру залежить від того, наскільки кислу вишню ви використовуєте і наскільки солодку начинку хочете отримати в результаті. Крохмаль додавайте в залежності від кількості цукру. Добре перемішайте суміш. Ви можете додати її до вишні або викладати інгредієнти тісто окремо.

Для тіста налийте в миску кефір. Його жирність вибирайте за власним бажанням. Додайте до нього 1 чайну ложку цукру, половину чайної ложки соди і солі. Розмішайте інгредієнти, рівномірно розподіляючи соду, щоб її смак не зовсім відчувався. Борошно заздалегідь просійте через сито. Так вона збагатиться киснем, а тісто вийде повітряним. Поступове додавайте борошно, постійно перемішуючи тісто ложкою або віночком.

Викладіть тісто на дошку, присипану борошном. Якщо вона продовжить прилипати до рук, додайте ще борошна. Однак з нею не можна переборщить, так як в результаті тісто можна вийти сухим. Вимішуйте його руками ще протягом декількох хвилин. Після цього оберніть його плівкою і покладіть в морозилку на 15-20 хвилин. Обов’язково дозвольте тісту трохи відпочити. Тоді воно точно не вийде твердим.

Коли час вийде, дістаньте тісто з морозилки і викладіть назад на дошку. Розкачайте його до тонкої коржі. Зробіть з тіста невеликі кола. Для цього скористайтесь кухлем або склянкою з гострими краями. Кожен готовий гурток викладіть на дошку, присипану борошном.

Починаємо ліпити вареники. Для початку нам необхідно викласти в центр кожного кола начинку. Спочатку насипте трохи суміші з крохмалю і цукру. Крохмаль не дозволить соку ягід витікати з тіста. На суміш викладіть ягоди вишні. Слідкуйте за тим, щоб цукор не потрапив на краю тесту, які потрібно скріплювати. З-за цього в процесі варіння вареники можуть розвалити. Викладіть готові вареники на дерев’яну дошку.

В невелику каструлю наливаємо воду. Переносимо її на плиту. Коли вода закипить, додаємо до неї трохи солі і розмішуємо. Після цього відразу починайте викладати вареники у воду. Постійно розмішуйте їх назад стороною ложки. Так вони не пристане ні один до одного, ні до дна каструлі. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь. Дочекайтеся, коли вареники спливуть на поверхню води. Після цього приберіть каструлю з вогню і перекладіть їх на друшляк. Так з вареників стече зайва рідина.

Готові вареники порційно розкладіть по тарілках. Їх заздалегідь можна прикрасити варенням або сметаною. Самі вареники можете змастити розтопленим вершковим маслом. В якості прикрас варто використовувати ягоди або листок м’яти. Подавайте блюдо відразу після приготування, щоб вареники були гарячими. Вони стануть прекрасним завершенням свята або звичайного робочого дня. Швидше накривайте на стіл!

Вареники Вареники з вишнею Вареники на кефірі Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників на кефірі