Соковиті свинячі відбивні в сухарях можна готувати не тільки на плиті в сковороді, але і в мультиварці під кришкою. Цей спосіб приготування страви – справжня палочка-виручалочка в тих випадках, коли немає плити, але відбивних вже дуже хочеться! Невеликий мінус полягає в тому, що час для смаження відбивних доведеться витратити трохи більше, зате вам точно не доведеться мити плиту!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Свинина – 750 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Часник – за смаком
  • Яйце – 2 – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування відбивних зі свинини в мультиварці? Для свинячих відбивних годиться таке м’ясо, як лопатка, ошийок або м’якоть стегна, але підійде і більш суха вирізка. Свинину промийте і обсушити, наріжте невеликими шматками. Товщина – 0,7-0,9 див. Відбийте свинину під харчовою плівкою, але не занадто ретельно, інакше м’ясо втратить соків і стане при смаженні зовсім сухим.

Натріть м’ясо спеціями без солі, подрібненим часником. Нехай м’ясо маринується 30-60 хвилин (чим довше, тим краще, але в принципі і 30 хвилин вистачить). Занадто сухе м’ясо можна змастити майонезом.

Яйця зі сметаною і невеликою кількістю солі збийте. В одну тарілку насипте борошно, в іншу – подрібнені сухарі. Посоліть відбивні тільки тепер (якщо їх посолити раніше, під впливом солі м’ясо виділить сік і стане сухим). Мультиварку включіть в режимі «Смаження», влийте олію і почекайте, поки воно нагріється.

На початку обваляйте м’ясо в борошні.

Потім занурте кожну відбивну яєчно-сметанную суміш.

Запаніруйте відбивні в мелених сухарях.

По 10-12 хвилин смажте відбивні в мультиварці при режимі «Смаження» з кожної сторони під кришкою, щоб відбивні не були сухими. В кінці можна скласти всі відбивні в чашу мультиварки, долити трохи гарячої води і тушкувати при закритій кришці в режимі «Гасіння», щоб відбивні вийшли вже зовсім ніжними, але якщо у вас молода свинина, її можна і не гасити.

Приємного апетиту!

Відбивні