Кислуватий пиріг з чорниці, де щільний корж з пісочного тіста не дає начинці розтектися і добре тримає форму, завдяки чому окремі шматочки не розвалюються. Добре підійде до солодкого чаю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 220 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 105 гр.
- Чорниця – 1,5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати відкритий чорничний пиріг з пісочного тіста? Масло вийміть з холодильника заздалегідь, щоб воно нагрілося до кімнатної температури і підтануло. У глибоку миску просійте борошно, масло наріжте невеликими кубиками або пластинками, покладіть в ту ж миску і перетріть всі разом до отримання крихти.
Далі додайте цукор і яйце, перемішайте все до однорідності, за необхідності підсипаючи ще борошна. Сформуйте тісто в кулю, укрийте поліетиленом або харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин.
Для начинки сир перетріть через сито, щоб отримати більш пластичну масу. Потім додайте до нього цукор і яйце, перемішайте до однорідності.
Дістаньте тісто з холодильника і розподіліть руками по формі для випічки. Для зручності можна попередньо розкачати його між листами пергаменту, а потім остаточно розтягнути і укласти по формі вже вручну, так основа вийде більш рівномірною. Попередньо форму змащувати немає необхідності, так як в тесті достатньо масла. На дно основи викладіть сирну начинку, розрівняти її з допомогою виделки або лопатки.
Чорницю попередньо промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Перед додаванням в пиріг можете додатково промокнути її рушником. Викладіть ягоди на сирну масу і також розрівняйте.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 С, на протязі 30 хвилин. Так як час випічки залежить від духовки, орієнтуйтеся на бортики пирога. Коли вони стануть коричнево-золотистими, блюдо готове, можете дістати його з духовки і залишити остигати на решітці, щоб конденсат не размачивал дно.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з чорницею Пиріг з сиром і чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста