Не любить пиріг з малиною тільки той, хто його ніколи не пробував. Цей десерт готується швидко, що важливо для сучасної господині, адже не потрібно довго займатися з замісом тіста. З безлічі рецептів цієї смачної домашньої випічки вам пропонується дещо інший варіант. Печемо основу пирога з пісочного тіста (у кожної господині воно є в морозилці) і зверху укладаємо начинку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Вершки – 2 ст. л.
- Малина – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Горіхи – за смаком
Процес приготування:
Готувати відкритий листковий пиріг з малиною легко! Заздалегідь розморозьте листкове дріжджове тісто при домашньої температурі. Одне яйце збийте виделкою. Тісто розгорніть на присипаній борошном стільниці і качалкою його трохи розкачати. На тісто силіконової пензликом нанесіть збите яйце.
Застеліть шматочком спеціального паперу деко і акуратно перекладіть на нього лист тіста, хоча розгортати можна відразу на папері. Потім руками сформуйте по краю листа невисокі бортики і їх також змастіть збитим яйцем. Виделкою тісто в декількох місцях наколіть.
Запечіть тісто в духовці, розігрітій до 180°С до золотистого кольору, це протягом 15-20 хвилин, залежно від вашої духовки. Випечене тісто дістаньте з духовки і охолодіть. Піднялися при випічці ділянки тіста просто притисніть ложкою.
В піалу або невелику мисочку покладіть сир, насипте до нього цукор за смаком і додайте 2 ложки вершків. Потім їх блендером або міксером перемішайте до однорідного стану.
Отриману сирну масу нанесіть на випечене тісто рівним шаром.
Сирний шар присипте будь подрібненими горіхами.
Потім укладіть на сир свіжу або розморожену малину, тільки злив з неї сік. Відкритий малиновий пиріг з листкового тіста готовий.
Пиріг наріжте на порційні шматочки і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з малиною в духовці Пироги