Великий яскравий і соковитий відкритий пиріг із дріжджового тіста з вишнею буде і радістю для вашої родини, і десертом на святковому столі. Тісто можна взяти готовим або замісити своїми руками, а вишня підходить будь-яка, тільки без кісточок.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 800 гр.
  • Сухі дріжджі – 60 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком
  • Для начинки: –
  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Крохмаль картопляний – 3.5 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування відкритого пирога з дріжджового тіста з вишнею? Спочатку підготуйте вишневу начинку для пирога. Ягоди вишні обполосніть холодною водою і будь-яким способом видаліть кісточки. Сік, що залишився після цієї процедури, вилийте в чашку. Його повинно бути 100 мл, якщо не вистачає, то долийте воду до цього обсягу.

Вишню перекладіть в глибоку сковорідку, засипте цукром і на мінімальному вогні при помішуванні доведіть ягоду, а вона дасть багато соку, до кипіння. У чашці із соком розмішайте потрібну кількість крохмалю. Потім його тонким струменем перелийте до киплячої вишні, перемішайте і після закипання вогонь вимкніть.

Тепер займіться тестом. У посуд для замішування тіста налийте підігріте молоко, розкришите рукою в нього пресовані дріжджі, насипте 2 ложки цукру і 200 г борошна. Лопаткою ці інгредієнти перемішайте і залиште на 20 хвилин в теплі, щоб дріжджі активувалися. Це буде опара для тесту.

В іншу невелику посуд пересипте інший цукор, покладіть до нього розм’якшене вершкове масло, розбийте яйця і додайте дрібку солі. Віночком ці здобні інгредієнти добре перемішайте.

У підійшла опару перекладіть здобну складову тіста і лопаткою все добре перемішайте.

Потім насипте решту борошна, просіяти її на сито, додайте трохи ваніліну і рослинного масла і замісіть тісто до однорідного стану. Спочатку вимішуйте лопаткою.

Потім перекладіть його на стільницю і завершіть процес замісу руками. Поверніть тісто колобком, прикрийте серветкою і на 1 годину поставте в теплому місці. За цей час тісто один раз обімніть.

Після закінчення цього часу можете приступати до формування пирога. Тісто розділіть на 2 частини. Одну частину розкачайте в прямокутник відповідно вашій формі для випічки і укладіть його, формуючи бортики.

Потім поверх цього листа тіста рівним шаром викладіть вишневу начинку.

Іншу частину тіста розкачайте в тонкий пласт і зробіть надрізи, щоб вийшла сіточка.

Цю сіточку помістіть поверх вишневої начинки, декоруйте фігурками з тіста, і все намажте збитим яйцем.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200°С, протягом 45-55 хвилин, що залежить від вашої плити. На режимі з конвекцією часу на випічку потрібно менше.

Відкритий пиріг з вишнею з дріжджового тіста набагато остудіть, вийміть з форми і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Відкритий пиріг з вишнею Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пироги Пироги з вишнею