Дуже ефектний закритий пиріг з полуницею і вишнею. Яскрава соковита начинка «визирає» крізь верхню рум’яну скоринку і викликає непереборне бажання скоріше зняти пробу. Подавати такий пиріг рекомендуємо повністю остившем вигляді – ягідна начинка з крохмалем у складі стабілізується, і виріб можна нарізати гарними рівними шматочками. А для більшої ефектності і делікатною солодощі поверхню пирога присипаємо перед подачею тонким серпанком цукрової пудри.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Вишня – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з листкового тіста з вишнею та полуницею? Відразу підготуємо ягоди для начинки. Якщо це свіже сировину, то потрібно добре промити плоди і обсушити їх на рушник. З вишень необхідно витягти кісточки і злити сік, що виділився – його пиріг не використовуємо. Якщо ягоди заморожені, то розморожуємо їх і сік зливаємо.

Листкове дріжджове тісто перед приготуванням пирога потрібно розморозити при кімнатній температурі, щоб воно стало пластичним і м’яким. Для пирога тісто ділимо на дві частини. Робочу поверхню присипаємо борошном і кладемо на нього один пласт розмороженого тесту. Розкачуємо його злегка качалкою, щоб товщина пласта склала орієнтовно чотири-п’ять міліметрів. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом без запаху і викладаємо на неї розкатане листкове тісто. Руками розподіляємо тісто по периметру і краях форми так, щоб тісто звисало на бортах.

В окремій ємності змішуємо вказану кількість цукрового піску і кукурудзяного крохмалю.

На тісто, укладена у формі, висипаємо частина отриманої суміші. Крохмаль загустит і утримає в начинці виділяється при випічці ягідний сік, завдяки чому тісто не розмокне.

На тесті після посипання рівномірно розподіляємо ягоди – полуницю і вишню.

На ягодах розподіляємо залишилася цукрово-крохмальну суміш.

Другу частину тіста розкачуємо за розміром пирога. Ножем робимо надрізи, як на фото.

Отриманим пластом тіста закриваємо пиріг і притискаємо в області бортів форми, з яких звисає перший пласт тіста. По краях обрізаємо зайве тісто, тим самим одночасно запечатуючи краї пирога, щоб він не розкрився при випічці.

Яйце розбиваємо в окрему невелику ємність і добре збовтуємо виделкою разом з молоком. Змащуємо отриманою сумішшю поверхню пирога з допомогою силіконової пензлика. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів. Форму зі сформованим пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо виріб протягом двадцяти п’яти-тридцяти хвилин, поки зверху не зарум’яниться золота скоринка.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Перекладаємо остиглу випічку на блюдо, посипаємо поверхню цукровою пудрою через ситечко і подаємо до столу – начинка добре стабілізується й не буде розтікатися при нарізуванні.

Приємного апетиту!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею з листкового тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею в духовці