Для створення затишку і тепла варто зупинитися саме на цьому варіанті. Вся родзинка відкритих пирогів у великій кількості начинки. Таким чином, тісто просочиться ягідним соком, а для прянощі і аромату ми додамо трохи меленої кориці, таким чином, розставивши усі акценти на правильних місцях.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 70 – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Йогурт фруктовий – 2 – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Смородина червона – 100 – 150 гр.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати відкритий пиріг з червоною смородиною? У мисці збиваємо одне яйце і потім додаємо до нього спочатку такі сипучі компоненти, як сіль та цукровий пісок. Коли все добре розмішали, вливаємо йогурт, соняшникова олія. Перемішуємо до повної однорідності.

У рідку масу порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Охолоджуємо його в холодильнику приблизно 20 хвилин, накривши посудину кришкою.

Після закінчення цього часу охолоджене тісто розкачуємо на робочій поверхні і зверху присипаємо невеликою кількістю крохмалю.

Не забуваємо приділити час ягодам. Червону смородину старанно перемываем і обов’язково просушуємо. Потім на підготовлене тісто, відступивши пристойно від краю, викладаємо ягоди і посипаємо меленою корицею з цукровим піском. За кількістю цукру орієнтуйтеся на свій власний смак.

На заключному етапі загинаємо краї тіста, щоб начинка не виливалася, і надаємо пирога бажану форму. Розігріваємо духовку до 180-190 градусів і відправляємо туди випікатися ягідний пиріг. На це знадобиться приблизно 45-60 хвилин. Час випікання може змінюватись в залежності від особливостей вашої духовці.

Через це час перевіряємо готовність, виходячи з готовності тіста. А поки пиріг остуджується, ставимо чайник і запрошуємо гостей за стіл.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Пиріг з червоною смородиною Пиріг з червоною смородиною в духовці Пироги