Вірменська аджика з гострого перцю безсумнівно сподобається любителям гострої кухні. Такий рецепт передбачає використання пекучого перцю, пряних спецій. В літній період її можна готувати безпосередньо перед прийомом їжі або закатати її і мати під рукою цілий рік.
Інгредієнти: на 3 л.
- Перець чилі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Часник – 250 гр.
- Томатна паста – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати вірменську аджику з гострого перцю просто! Овочі вимийте і просушіть. У болгарського і гострого перцю видаліть насіння і плодоніжки. Гострий перець працюйте в рукавичках. Пропустіть перець через м’ясорубку.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Розріжте їх на більш дрібні шматки і пропустіть через м’ясорубку.
Ємність, де буде готуватися аджика, поставте на вогонь, влийте соняшникову олію. Коли масло розігріється, викладіть цибулю і часник, протушкувати 5 хвилин. Потім додайте подрібнений перець.
Тушкуйте овочеву масу до золотистого кольору, потім додайте томатну пасту, доведіть до кипіння, всипте сіль і спеції. Тушкуйте аджику 20 хвилин до готовності.
Банки і кришки для закаток стерилізуйте. Наповніть банки гарячої аджикою і щільно закрутіть їх кришками. У такому вигляді аджика може зберігатися довгий час.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика варена Аджика Кобра Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика