Аджика з помідорів, перцю і часнику – один з класичних варіантів приготування популярної домашньої заготовки, яка неодмінно сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Не можна не відзначити, що така аджика не містить у своєму складі рослинного масла, а значить, її вживання не буде мати негативних наслідків для вашої фігури.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі – 10 кг
  • Часник – 600 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Перець чилі – 10 шт.
  • Сіль – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з помідорів, перцю і часнику? Для початку необхідно вимити помідори.

Наступний крок – нарізаємо помідори часточками, видаливши з кожного плоду плодоніжку, і пропускаємо через соковижималку. У тому випадку, якщо вас не збентежить наявність грубих фрагментів томатної шкірки в аджике, помідори подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки. Подрібнену томатну масу перелити в каструлю і ставимо на середній вогонь.

Тим часом болгарський перець промити і видалити з нього насіння з плодоніжками.

Потім болгарський перець необхідно подрібнити до пюреподібної консистенції. Після чого відправляємо отриману масу в каструлю.

Тепер промиваємо гострий перець.

гострого перцю видаляємо хвостики і насіння. У тому випадку, якщо ви хочете, щоб аджика вийшла більш гострою, насіння можна залишити. Підготовлений перець також подрібнюємо до пюреподібної консистенції. Після цього відправляємо отриману масу в каструлю до інших овочів.

Очищаємо від лушпиння часник, подрібнюємо його, пропустивши через прес, потім відправляємо до загальної маси.

Також у каструлю додаємо необхідну кількість солі.

Отриману масу ретельно перемішуємо і даємо їй протушкувати п’ять хвилин.

Наша аджика готова. Залишилося розкласти її в стерилізовані зручним для вас способом банки, закатати кришками і відправити на зберігання в темне прохолодне місце.

Аджика без оцту Аджика без яблук Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика кавказька Аджика класична Аджика на зиму