Вівсянка завжди відмінно поєднується з бананами. А вже тим більше це поєднання апетитно, якщо мова йде про вівсяних мафінах з бананом. Завдяки м’якоті банана вони виходять досить вологими і дуже ароматними. Використання розпушувача не дає тесту бути важким і забезпечує невелику пористість. Цікавий нюанс – додавання волоських горіхів. Вони вигідно відтіняють смак вівсянки і сприяють розсипчастості текстури. Вівсяні пластівці перед додаванням в тісто обов’язково потрібно дрібно подрібнити – це зробить м’якуш мафінів більш однорідним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Банан – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Вівсяні пластівці – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Волоський горіх – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 20 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати вівсяні мафіни з бананом, для початку потрібно змішати всі сухі інгредієнти. Для цього вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера і висипаємо в миску. Волоські горіхи дрібно рубаємо ножем або теж пропускаємо через блендер. Додаємо горіхи до вівсянці. Всипаємо в миску цукровий пісок, борошно, розпушувач і перемішуємо всі разом.
В окремому посуді замішуємо рідку складову тесту. Банани очистити і розминаємо з допомогою вилки до стану неоднорідного пюре. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо до бананів. Додаємо молоко і яйця. Збовтуємо масу віночком до повного змішування компонентів.
Змішані сухі інгредієнти висипаємо в рідку суміш і збиваємо вінчиком. Ретельне вимішування не потрібно, достатньо просто розбити сухі грудочки і домогтися відносної однорідності.
Для мафінів дуже зручно використовувати силіконові формочки. Вони не потребують змазування маслом і полегшують процес вилучення готових виробів після випікання. Заповнюємо формочки приготованим тестом практично доверху – тісто слабо піднімається при випічці.
Форми з тістом ставимо в попередньо розігріту до температури 180 градусів духовку на середній рівень. Час випікання маффінів – двадцять п’ять – тридцять хвилин орієнтовно. Коли час випічки підійде до кінця, а на поверхні з’явиться золотава скоринка, перевіряємо мафіни на готовність. Для цього протикаємо один з них дерев’яною шпажкою – на виході вона повинна бути повністю сухий. Готові маффіни дістаємо з духовки, витягаємо з формочок і даємо їм повністю охолонути перед подачею.
Приємного апетиту!
Бананові кекси в духовці Бананові мафіни Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Кекси з горіхами Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Мафіни