Сьогодні я пропоную приготувати вологий паска на вершках. У переддень світлого свята Великодня господині готують великодні паски. Рецептів пасок велика кількість, і кожна господиня вибирає для себе улюблений і ідеальний.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 6 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Вершки – 350 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Ваніль – за смаком
- Ізюм – 350 гр.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
Процес приготування:
Як приготувати вологий паска на вершках? Підготуйте необхідні продукти для смачної паски.
Вершки вилийте в ємність і злегка підігрійте на водяній бані, додайте столову ложку цукрового піску.
Потім всипте сухі дріжджі і добре перемішайте.
Просійте 200 грамів пшеничного борошна вищого сорту. Добре перемішайте.
Накрийте рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15-25 хвилин в теплому місці.
За цей час опара збільшиться в кілька разів.
Акуратно вийміть насіння з палички ванілі.
Відокремте жовтки від білків. Курячі жовтки з’єднайте з цукровим піском. Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком.
Додайте насіння ванілі і ретельно перемішайте.
Курячі білки збийте за допомогою міксера в пишну піну.
В опару акуратно введіть яєчні жовтки.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте, щоб воно стало кімнатної температури. В отриману масу додайте розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте.
Обережно введіть збиті білки.
Решту пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно вимісити тісто. Якщо будете замішувати тісто руками, то змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла. Тісто липке і буде прилипати до рук.
Замішане тісто викладіть в миску, змащену рослинним маслом і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Ємність помістіть в тепле місце.
Тісто добре підніметься, на це знадобиться приблизно 30 хвилин.
Родзинки переберіть, промийте і обсушіть.
На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки. Добре з’єднайте його з тестом, краще всього родзинки присипати борошном, так він добре втрутиться в тісто.
Накрийте тісто і дайте ще раз піднятися.
Здобне тісто підніметься приблизно через 30 хвилин і добре збільшиться в обсягах.
Підготуйте форми, в яких будете випікати паски. Змастіть форми невеликою кількістю рослинного масла. Тісто акуратно укладіть у форму, заповнивши 1/3 частину форми.
Накрийте кухонним рушником і дайте тісту знову підійти. Заздалегідь увімкніть духовку розігрійте до 180 градусів.
Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 35 хвилин. Дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою.
Готові паски остудіть на решітці. Тим часом приготуйте глазур. Я використовую традиційну білкову глазур. Остиглі паски глазур’ю і прикрасьте елементами декору за власним бажанням. І можна пробувати.
Приємного апетиту!
Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах паска з родзинками на сухих дріжджах Паски з родзинками в духовці Паски на Великдень паску класичний Повітряні великодні паски Святковий стіл на Великдень