Для того, щоб в’ялена пряна заготівля зберігалася без холодильника, необхідно добре висушити томати практично до стану чіпсів. Цю чудову пряну закуску можна подавати з бутербродами з кисломолочного сиру або як добавку до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі (Сливка) – 4 кг
- Сіль – 2 ч. л.
- Базилік свіжий – 1 ч. л.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 500 мл
Процес приготування:
Як приготувати в’ялені помідори на зиму без холодильника? Помідори промийте, просушіть і розріжте навпіл.
З кожної частини чайною ложкою вийміть м’якоть.
На деко покладіть фольгу, покладіть скибочки томатів і посоліть.
Помістіть форму в духовку при 120 градусах на конвекції і сушіть їх 2 години. Дверцята духовки прочиніть, щоб волога не залишалася всередині.
Коли томати підсохнуть, поставте температуру 100 градусів і готуйте ще 2 години. В цей час вимийте і стерилізуйте невеликі банки.
В банки покладіть по 1 лаврушке, гвоздиці, 2 горошини перцю, по ½ ч. л. базиліка, часнику і розмарину.
Готові і добре підсушені помідори діставайте з жаровні і укладіть в банки. Масло розігрійте до гарячого стану (але не кип’ятіть) і влийте в тару до верху. Закупорьте і переверніть пару раз. Залиште в перевернутому стані під ковдрою до охолодження. Зберігати таку заготовку можна в коморі або підвалі.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори з базиліком В'ялені помідори з олією і часником В'ялені помідори на зиму Помідори з базиліком на зиму