Для того, щоб в’ялена пряна заготівля зберігалася без холодильника, необхідно добре висушити томати практично до стану чіпсів. Цю чудову пряну закуску можна подавати з бутербродами з кисломолочного сиру або як добавку до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі (Сливка) – 4 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Базилік свіжий – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 500 мл

Процес приготування:

Як приготувати в’ялені помідори на зиму без холодильника? Помідори промийте, просушіть і розріжте навпіл.

З кожної частини чайною ложкою вийміть м’якоть.

На деко покладіть фольгу, покладіть скибочки томатів і посоліть.

Помістіть форму в духовку при 120 градусах на конвекції і сушіть їх 2 години. Дверцята духовки прочиніть, щоб волога не залишалася всередині.

Коли томати підсохнуть, поставте температуру 100 градусів і готуйте ще 2 години. В цей час вимийте і стерилізуйте невеликі банки.

В банки покладіть по 1 лаврушке, гвоздиці, 2 горошини перцю, по ½ ч. л. базиліка, часнику і розмарину.


Готові і добре підсушені помідори діставайте з жаровні і укладіть в банки. Масло розігрійте до гарячого стану (але не кип’ятіть) і влийте в тару до верху. Закупорьте і переверніть пару раз. Залиште в перевернутому стані під ковдрою до охолодження. Зберігати таку заготовку можна в коморі або підвалі.

Приємного апетиту!

В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори з базиліком В'ялені помідори з олією і часником В'ялені помідори на зиму Помідори з базиліком на зиму