В’ялені помідори – відмінний варіант закуски, приготувати який в домашніх умовах не складе праці. Головний секрет у приготуванні в’ялених томатів полягає в їх м’якоті – вона повинна бути м’ясиста і щільна. Тому варто вибирати сорти томатів з подібною м’якоттю.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Масло оливкове – 500 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Перець запашний – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Базилік сушений – 1 щіпка
- Часник сушений – 1 щіпка
- Розмарин сушений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт в’ялених помідор без шкірки простий у приготуванні! У каструлю наберіть воду, поставте на вогонь і закип’ятити її. На кожному томаті зробіть хрестоподібний надріз і опустіть в киплячу воду на пару хвилин.
Після цього помідори дістаньте з води і відразу помістіть в ємність з холодною водою.
Далі з усіх помідорів зніміть шкірку і розріжте кожен плід на 4 частини, прибравши при цьому серединку.
Розкладіть підготовлені томати на деко, збризніть оливковою олією. У попередньо розігріту до 100 градусів духовку покладіть помідори на 3 години. Після цього присипте помідори сіллю, залишивши в духовці ще на півгодини.
Банки ретельно вимийте і витріть насухо. За бажанням їх можна простерилізувати. В кожну ємність необхідно покласти по лавровому листу, гвоздики й запашного перцю, а також по дві горошини чорного перцю. Наприкінці слід всипати дрібку розмарину, сушеного часнику і базиліка.
Кожну банку наповніть помідорами. Потім нагрійте до гарячого стану оливкова олія і залийте ним помідори. Закрийте банки кришками. Після охолодження перемістіть в’ялені помідори на зберігання в холодильник. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході виходить 2 банки в’ялених помідор об’ємом 0,5 літра.
Смачна і ароматна закуска – в’ялені помідори – готова! Пригощайтеся!
Приємного вам апетиту!
В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори з базиліком В'ялені помідори на зиму Помідори з базиліком на зиму