В’ялені помідори – відмінний варіант закуски, приготувати який в домашніх умовах не складе праці. Головний секрет у приготуванні в’ялених томатів полягає в їх м’якоті – вона повинна бути м’ясиста і щільна. Тому варто вибирати сорти томатів з подібною м’якоттю.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Масло оливкове – 500 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Базилік сушений – 1 щіпка
  • Часник сушений – 1 щіпка
  • Розмарин сушений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт в’ялених помідор без шкірки простий у приготуванні! У каструлю наберіть воду, поставте на вогонь і закип’ятити її. На кожному томаті зробіть хрестоподібний надріз і опустіть в киплячу воду на пару хвилин.

Після цього помідори дістаньте з води і відразу помістіть в ємність з холодною водою.

Далі з усіх помідорів зніміть шкірку і розріжте кожен плід на 4 частини, прибравши при цьому серединку.

Розкладіть підготовлені томати на деко, збризніть оливковою олією. У попередньо розігріту до 100 градусів духовку покладіть помідори на 3 години. Після цього присипте помідори сіллю, залишивши в духовці ще на півгодини.

Банки ретельно вимийте і витріть насухо. За бажанням їх можна простерилізувати. В кожну ємність необхідно покласти по лавровому листу, гвоздики й запашного перцю, а також по дві горошини чорного перцю. Наприкінці слід всипати дрібку розмарину, сушеного часнику і базиліка.

Кожну банку наповніть помідорами. Потім нагрійте до гарячого стану оливкова олія і залийте ним помідори. Закрийте банки кришками. Після охолодження перемістіть в’ялені помідори на зберігання в холодильник. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході виходить 2 банки в’ялених помідор об’ємом 0,5 літра.

Смачна і ароматна закуска – в’ялені помідори – готова! Пригощайтеся!

Приємного вам апетиту!

В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори з базиліком В'ялені помідори на зиму Помідори з базиліком на зиму