В’ялені помідори досить кропотливы в приготуванні, але результат цього точно варто. Закуска підходить до вину, її можна подавати з сиром і хлібом. Страва ідеально для подачі на фуршетах та урочистих заходах.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Сіль морська – 2 щіпки
  • Масло оливкове – 1 ст.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Розмарин – 1 гілка
  • Базилік свіжий – 1 гілка
  • Перець запашний – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати в’ялені помідори без шкірки легко! Для початку необхідно приготувати ароматна олія. Підготуємо спеції. Подрібнюємо часник, гострий перець, розмарин і базилік.

Злегка підігріваємо олію.

В тепле масло додаємо всі інгредієнти подрібнені, перець горошок. Перемішуємо і переливаємо в пластикову пляшку. Закриваємо кришкою і залишаємо в темному місці на 3-4 дні до повної готовності.

Коли ароматне масло буде готова, можна починати працювати і з помідорами. На кожному овоче робимо чотири надрізу і відпускаємо їх в киплячу воду на одну хвилину.

Ошпарені помідори відразу викладаємо у холодну воду. Можна додати лід.

Обережно руками знімаємо шкірку з кожного овочу. Це легко зробити за допомогою розрізів, які ми робили на початку готування.

очищені помідори Розрізаємо на дві або чотири частини. Залежить від розміру плодів. М’якуш викидаємо. Потрібні скибочки викладаємо на деко, злегка обмазаний рослинним маслом. Ставимо в духовку на три години. Готуємо при температурі 100 градусів. Двері духовки повинна бути трохи прочинені. За 20-30 хвилин до приготування, посипаємо помідори морською сіллю.

Коли шматочки остаточно просушилися, дістаємо з духовки. І вже кладемо лаврові листки на дно банок.

Заповнюємо банки сухими помідорками, заливаємо настоявшимся в травах маслом.

Закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. В’ялені помідори без шкірки готові!

В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори з олією і часником Помідори з базиліком на зиму Помідори чилі на зиму