В’ялені помідори – популярна італійська закуска, яка поступово завойовує популярність і в нашій країні. Багато віддавати перевагу готовий продукт, який без праці можна знайти на полицях наших магазинів. Ми ж пропонуємо приготувати таку пікантну закуску в домашніх умовах. Для цього вам знадобляться якісні помідори, спеціальні приправи і трави, а також духова шафа з функцією конвекції.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі (жилаві) – 2 кг
- Масло оливкова – 250 мл
- Орегано – 3 щіпки
- Сіль – 2 ст. л.
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати в’ялені помідори в банці? Помідори необхідно добре вимити, а потім просушити.
Після цього помідори розрізаємо на чотири частини, попередньо видаливши з них плодоніжки. Крім цього не забуваємо видалити серцевину.
Наступний крок – на велике деко, вистелений пергаментним папером і змащену невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо нарізані помідори. Рекомендуємо викладати томатні часточки на мінімальній відстані один від одного, оскільки в процесі сушіння їх розмір зменшиться в значній мірі.
Кожну часточку окремо потрібно посолити і посипати цукром.
Відправляємо деко в духовку, розігріту до 90 градусів на 7-8 годин. Дуже важливо не закривати щільно двері духовки, оскільки волога, що міститься в томатах, повинна мати вихід назовні.
Підсушені скибочки помідорів посипаємо подрібненим базиліком та орегано. Нам залишилося щільно укласти томатні часточки в банку і залити оливковою олією. Така заготовка може зберігатися в холодильнику до півроку.
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори на зиму Помідори з базиліком на зиму